Aktuálně...

07.02.2013 16:05

Zdravím ty z Vás, kteří zabloudí až sem, na polomrtvé stránky.
     

     Už nějakou tu chvíli tu máme nový rok a mě už stačilo vyprchat mírné nadšení z toho, že by tento rok mohl opravdu přinést něco nového, či něco změnit. Vypadalo to slibně. Jakoby byla cítit ve vzduchu vůně nových lepších zítřků. Asi to bylo částečně volbami a jejich načasováním, ale běžně jsem pozorovala, že se něco děje i v mém okolí. Na nějakou dobu jsem zamrzla v určité situaci a nešlo s ní hnout, respektivě nikdo nechtěl hnout s tím balvanem co má před sebou a tak jsem se ocitla v pasti mezilidských vztahů a měla pocit, že tu můžu rovnou z fleku zkamenět. A pak se to začlo hýbat a měla jsem pocit, že se to začne  valit všechno . 

     To, jakým způsobem volby probíhali, mi pilo krev. Nebyla jsem na ničí straně, ani jeden kandidát pro mě nepředstavoval tu osobnost, jakou bych si pod pojmem prezident představovala. Ovšem nemohla jsem zabránit antipatiím, které k jisté osobě cítím již dlouhou dobu. Zkrátka Vám někdo nesedne, podíváte se na něj, poslechnete si ho, naskočí Vám husí kůže a toho pocitu už se nezbavíte. Tím hůř, pokud ten dotyčný člověk není vůbec skromný či pokorný, ale velmi sebevědomý a dokonce arogantní a mezi jeho nejoblíbenější záliby patří kritizování ostatních a jejich posměšné napodobování.  Tento typ člověka je zdá se nejvíce blízký většině českých voličů, a já se vůbec nedivím. Náš nový prezdent je tedy vskutku lidový, neboť když procházím naší krajinou, potkávám ho velmi často, přímo v mém okolí, je to téměř každý druhý.

     Naděje na nový začátek se tak zdají poněkud zmařeny, ale nezoufám si. Tento rok bude nakonec pro mě opravdu zlomový, i když spíše v negativním smyslu. Někdy nastane chvíle, kdy je dobrá každá změna i ta záporná. Na smolnou třináctku nevěřím, číslici samu o sobě mám spíš ráda a celkově vnímám, že tento rok nebude asi příliš šťastný, ale přinese mnoho nových prožitků. Říká se, že největší tma bývá před svítáním a já si tak dodávám klid a sílu, které budu tento rok opravdu potřebovat.

     V těchto ,,temných dobách" proto budu vsázet na poznání co nejvíce věcí, které jdou proti a stojí za nimi ti správní lidé a pozitivní síla. A ty bych tu také ráda představila. Asi přijdou zase jako blesk z čistého nebe, jako každý můj příspěvek díky mé lenosti, ale lépe neslibovat...

—————

Zpět